Sanda Ängars samfällighets­förening


Senaste nytt Styrelsen & om föreningenMedlemDokumentFAQ - Vanliga frågor

Välkommen!

Välkommen till Sanda Ängar samfällighetsförenings hemsida. Här finns information till medlemmarna i samfälligheten. Vilka är våra stadgar? Vad är på gång?

Senaste nytt

2023-06-12:
Nu är det dags att betala in årsavgiften om ni ännu inte gjort det. Betala in 900 kronor till bankgiro 632-1723 senast 2023-06-30. Märk inbetalningen med årtalet 2023, er fastighetsbeteckning och gärna också adress.

Styrelsen & om föreningen

Styrelsens sammansättning 2023-2024:
Enligt samfällighetens stadgar ankommer det på styrelsen att:

Medlem

Som medlem förväntas du hålla dig informerad om vad som pågår i föreningen genom att ta del av information på hemsidan, närvara vid årsmöten, betala den på årsmötet fastställda årsavgiften senast 30 juni (fakturor delas inte ut, men påminnelse går ut via hemsidan) samt ställa upp som funktionär i styrelse och valberedning.

Dokument

FAQ - Vanliga frågor

Vanliga frågor som rör föreningen

Kan man gå ur samfälligheten? Nej, det är fastigheten som ingår i samfälligheten.
Vi tycker årsavgiften är för hög, kan kostnaden bli lägre? Förmodligen - hjälp till att hålla våra saker och ytor hela. Kom på årsmötet och bidra med goda idéer. Eller var med i styrelsen, anmäl ditt intresse här.
Får vem som helst parkera på grusplanen utanför Adlerfelts gata 1-3? Ja, den är samfällighetens gemensamma yta och kan därför inte anses vara någon enskild fastighets yta. Om ni har förslag på hur vi kan använda ytan bättre, lämna gärna in en motion till årsmötet.

Vanliga frågor som inte rör föreningen

Vi väljer att ge kortfattade svar här - för mer information kontakta kommunen.
Får man bygga till på sin tomt? Kontakta kommunen för att få klara besked i vilka tillbyggnader som kräver bygglov.
Får man tvätta bilen på sin uppfart som är stenlagd/asfalterad? Nej. Rekommendation är att tvätta bilen i tvätthall/biltvätt som har anpassat system för att ta hand om kemikalier/partiklar.
Får man tvätta bilen på sin uppfart om det är grus på marken? Nej. Rekommendation är att tvätta bilen i tvätthall/biltvätt som har anpassat system för att ta hand om kemikalier/partiklar.
Får man slänga trädgårdsavfall i naturen - i skogen, diken dammar (gräsklipp, jord, kvistar, blommor, julgranar mm)? Nej, det råder tippningsförbud i Upplands Väsby. Anledningarna är många: invasiva arter, skadedjur, skräpigt. Om ni ser trädgårdsavfall i närområdet kan ni ta ett kort och skicka in till Väsby direkt. De sätter då upp en förbudsskylt.
Min grannes häck skymmer korsningen, vad ska jag göra? Prata med din granne och be denne klippa häcken enligt följande information. Om häcken inte klipps så kan du anmäla på Väsby Direkt. De skickar ut en broschyr till den berörda fastigheten med uppmaning att klippa häcken/trädet/buskarna. Om så inte sker kommer kommunen ut och klipper till en kostnad som fastighetsägaren får stå för (enligt kommunen själva tas det ingen hänsyn till estetiken då).
Katter förstör rabatter och använder trädgården och sandlådor som toalett. Vad kan jag göra? Prata med kattägaren (eller lägg ut en notis på vår Facebook-sida om man inte vet vem som äger katten). Berätta att du har problem med dennes husdjur och fråga vad de kan göra för att hjälpa dig eftersom de känner sina husdjur bäst. De kanske inte vet om att deras djur orsakar problem. Alla katter ska ha halsband med namn, adress och telefonnummer.